jueves, 3 de febrero de 2011

Coneixem altres colles d'arreu del món


La nostre colla va nèixer l'any 1984, amb l'objectiu d'engrescar el poble a totes les festes possibles, promoure la cultura a la nostre vila i fer contents als nens i nenes de totes les edats.

Contem amb:
·Els gegants vells, que són en Baldiri i la Quitèria, dos avis que representen la pagesia del nostre poble i que degut al desgast dels anys sols solen sortir a la diada gegantera de la festa major per fer d'exposició i participar al ball final.
·Els gegants nous, que són en Julià i la Montserrat, la Montserrat representa la filla dels avis pagesos que s'en cuida de la granja i en Julià un noi que li agrada molt viatjar. Són els gegants actius.
·El gegantó Xavi Calamar, que representa un membre de la colla vestit amb l'uniforme i la faixa blanca que ens representa. Està construit pel propi ex cap de colla, Xavier Solís.
·Els 6 capgrossos: gall,gallina,vaca,ovella,conill i esquirol.
Representen els animals de granja que cuiden els avis i la seva filla Montserrat.

La nostre colla conta amb un ball propi on interactuen tots els elements (els 4 gegants, capgrossos i gegantó) juntament amb una peça propia creada per l'Enric Montsant i interpretada per els nostres grallers i tabalers. Generalment sols es mostra a la nostre diada de la Festa major ja que no sempre contem amb tots els elements i músics.

No hay comentarios: