viernes, 28 de enero de 2011

ALTRES COLLES DE CIUTAT VELLA


El 1985 la Comissió de Festes del carrer d'en Guifré va comprar un capgrós a El Ingenio amb l'objectiu de convertir-lo en una figura de les festes.

Veïns del carrer es van encarregar de fer el cos, el cavallet i els vestits de la geganta que, per la fesomia, semblant a una veïna del carrer i popular carnissera del mercat del Ninot, van anomenar Lola.

La Lola va ser estrenada el 24 d'agost d?aquell any. L'any següent, els veïns van voler una parella per la Lola; aleshores van seguir els mateixos passos i, amb un capgrós de El Ingenio, van construir el senyor Ramón, figura de gegantó en record d'un popular botiguer del carrer d'en Guifré.

El senyor Ramon va ser estrenat el 22 de setembre de 1986. Aquell any, els gegants del Raval, ja van participar a les Festes de la Mercè, on, com a les Festes de Santa Eulàlia, ja no han faltat mai.

Després d'uns anys, la Lola i el senyor Ramón, s'han vinculat al barri de Sant Just, on, cada més de juny, són els protagonistes de la festa. L'any 2000, el 6 de juny, a les festes de Sant Just, la Lola i el senyor Ramon es van casar.

No hay comentarios: