lunes, 7 de febrero de 2011

Festes de Santa Eulàlia: Seguici de Santa Eulàlia i XXIX Trobada de Gegants a Ciutat Vella


A les 10 h, plantada a la Plaça Reial. 11 h, Seguici de Santa Eulàlia. 12.30 h, balls a la Plaça Sant Jaume.

La gran mostra d'imatgeria festiva de la Festa Major d'hivern de la ciutat és un dels actes més rellevants del calendari festiu barceloní. De bon matí, i després de les Matinades de Grallers, els gegants, nans, gegantons i bèsties de Ciutat Vella ja s'esperaran a la Plaça Reial, on rebran a una munió de convidats vinguts d'arreu de la ciutat i de més enllà.

A les onze, un tro donarà el tret de sortida al Seguici de Santa Eulàlia que, encapçalat per la gegantona Laia i el Bestiari Històric de Barcelona, seguit dels gegants de la Ciutat, els gegants de Ciutat Vella i els convidats, recorrerà el cor de Barcelona passant ineludiblement per la Baixada de Santa Eulàlia. Allà, totes les figures faran una reverència a Santa Eulàlia, i com mana la tradició, en Roc i l'Eulàlia (gegants de la Plaça Nova) executaran el Ball de Santa Eulàlia. Tot un mèrit ja que el carreró no fa més de tres metres d'ample.

Per acabar, a la Plaça Sant Jaume hi haurà els balls protocolaris. El ball de la gegantona Laia, la Dansa de l'Àliga, el Ball dels gegants de la Ciutat i altra vegada el Ball de Santa Eulàlia, amb els gegants de la Plaça Nova i la resta de gegants de Ciutat Vella. Per acabar, un ball final de tots els presents posarà punt i final a l'acte, que donarà pas a la Diada Castellera.

Recorregut: Plaça Reial, La Rambla, Portaferrissa, Plaça Nova, Carrer del Bisbe, Baixada de Santa Eulàlia, Banys Nous, Ferran i Plaça Sant Jaume.

Hi participen: Penó de Santa Eulàlia, gegantona Laia, Bestiari Històric de Barcelona (els Cavallets Cotoners, l'Àliga de la Ciutat, el Lleó, la Mulassa, el Bou, la Víbria, el Drac de Ciutat Vella i la Tarasca), Dofí del Casc Antic, Bouets i Vaqueta del Raval, Falcons de Barcelona, ball de bastons de l'Esbart Català de Dansaires, capgrossos Macers i gegants de la Ciutat, gegants nous de la Casa Caritat, del Districte de Ciutat Vella o del Corpus, gegants del Pi, gegantons del Pi, Perot lo Lladre, gegants nous de la Plaça Nova, nan Cu-cut i Pippo, gegants del Raval, nan Manolito i Quimeta Àngels, gegants de la Barceloneta i Miquelet, gegants del Casc Antic, gegantons Tinet i Katy, gegants de Santa Maria del Mar, de Sant Pere de les Puel·les, Isabel de Portugal, gegants de Sant Jaume Apòstol, gegantons del Carrer Princesa, el Rei de la Màgia, gegants del Poblenou, de la Marina, del Poble-sec, de la Verneda, de Sant Antoni, de les Colònies Jordi Turull, de la Sagrada Família, de Gràcia, de Sarrià-Sant Gervasi, de Sants, del Clot, de Sant Andreu de Palomar, de la Sagrera, de Montbau, de Trinitat Vella, del Guinardó, del Xerrac, de Dosrius, de la Colla Laietània de Mataró i de Sant Climent de Llobregat, entre d'altres.

Organitza: Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella

No hay comentarios: