lunes, 7 de febrero de 2011

Festes de Santa Eulàlia: Divendres 11


Divendres 11

Presentació del Llibre dels gegants de la Ciutat

A les 19h, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona (Plaça de Sant Jaume)

A la fi, els nostres estimats gegants de la Ciutat (des del Rei Persa Assuer i la Reina Ester fins als actuals Jaume I i Violant d'Hongria, passant per l'Hereu i la Pubilla, o el Conseller Fivaller), tenen una publicació pròpia que ens explicarà la seva història, que té ni més ni menys que 587 anys. En Jaume i la Violant, seran escortats pels capgrossos Macers i acompanyats per més de dos-cents convidats que veuran per primera vegada en gairebé sis-cents anys, entrar els nostres gegants al Saló de Cent, on dansaran el seu ball protocol·lari, un fet històric i extraordinari.

El llibre ha estat escrit per Amadeu Carbó i editat per l'Ajuntament de Barcelona i la Coordinadora de Geganters de Barcelona, amb introducció de l'Alcalde de la Ciutat, Jordi Hereu.

Només s'hi podrà accedir amb invitació expressa, havent confirmat assistència prèviament.

Organitza: Ajuntament de Barcelona i Coordinadora de Geganters de Barcelona

Els protocols de l'Àliga

A les 20h, a la plaça de Sant Jaume (sortida de l'Àliga des de l'interior de l'Ajuntament de la Ciutat). A les 21.15h, Ball de l'Àliga a Santa Maria del Mar.

Com mana la tradició, l'Àliga de la Ciutat i el seu seguici (Lleó de Barcelona, Ministrils de la Ciutat i gegants de Santa Maria del Mar) surten enmig de la negra nit per trobar la Basílica de Santa Maria del Mar, on antigament estava enterrada Santa Eulàlia. Allà, el Lleó i els gegants dansaran a la plaça. Un cop hagin ballat, les figures s'endinsaran a la Basílica on, davant l'altar, l'Àliga de la Ciutat oferirà el seu ball solemne. A continuació hi haurà un concert dels Ministrils de la Ciutat.

Hi prenen part el Penó de Santa Eulàlia, l'Àliga de la Ciutat, els Ministrils de la Ciutat, el Lleó de Barcelona, els gegants de Santa Maria del Mar.

Organitza: Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella

No hay comentarios: