miércoles, 16 de julio de 2014

VISCA LA MARE DE DÉU DEL CARME !!!

Com tots sabeu el 16 de juliol celebrem el dia de la Verge del Carme patrona de la mar. I nosaltres no podíem faltar a la cita, ja que els nostres gegants són els més mariners de tota Barcelona, representant a un pescador i a una peixatera. Aprofitem l'ocasió per felicitar a totes les Carme, especialment a la nostra presidenta i a la nostra amiga Carme Dalmau.

La Mare de Déu del Carme és la patrona de moltes poblacions del litoral mediterrani. Anualment se celebren festivitats, molt sovint amb processons marineres. En aquestes, hi ha embarcacions de tot tipus que s'arrenglen darrere la barca principal. Aquesta porta mar endins la imatge de la Mare de Déu del Carme, o "Stella Maris". Arribat a un punt de la processó, totes les barques fan sonar reiteradament les sirenes en homenatge a la verge.
A la majoria de les processons marineres es fa una ofrena floral, llençant rams a l’aigua, en memòria de tots aquells que varen trobar la mort a la mar. De tornada a port, la imatge de la verge es portada al davant d'una processó. Els portadors canten la Salve marinera quan la imatge es torna al seu altar de l'església.
Abans que el patronatge fos compartit amb la Mare de Déu del Carme, sant Elm era el patró de la gent de mar.

Segons la tradició, el diumenge 16 de juliol de 1251, la Mare de Déu es va aparèixer a Cambridge (Anglaterra) a sant Simó Stock, a qui va entregar-li l'Escapulari del Carme. D'aquí la data de la festivitat del Carme.

Informació de Wikipedia.


No hay comentarios: