jueves, 16 de enero de 2014

LA TARASCA DE BARCELONA A MATARÓ

Aquest acte queda ajornat, per la previsió de pluja, i es farà el proper 25 de gener.

Mataró descobrirà el proper dia 18 una nova figura de foc de la colla del Ball de Diables de Mataró el Basilisc. Es tracta d’una figura molt popular en les antigues llegendes catalanes fruit de l’ou rodó d’una gallina fecundat per una serp. El Basilisc és propietat de la colla que antigament n’era homònima i es presentarà dissabte que ve. Abans, però, ja es pot visitar a mode de pròleg d’aquesta presentació la Mostra de Bestiari Festiu i Tradicional de Catalunya a l’Ateneu de la Fundació Iluro. El mateix punt serà la sortida de l’acte que acabarà descobrir, ja dissabte que ve, la nova figura a la Plaça de Santa Anna.
La nova criatura del Ball de Diables també quedarà exposada a partir del dia 18 i fins el diumenge 2 de febrer. També fins llavors compartiran la sala d’exposicions altres figures del variat repertori folklòric de bèsties catalanes com la Mulassa i el Drac de Vilanova, el Bou de Tarragona, la Víbria de Barcelona, la Tarasca de Barcelona i la Momerota de Mataró. L’exposició pretén fer una idea de les diferents figures històriques que hi ha a Catalunya entre les quals caldrà comptar aviat també amb el Basilisc de Mataró.

Info de: http://www.totmataro.cat/cultura/festes/item/28678-mostra-de-bestiari-festiu-el-proleg-del-nou-basilisc

El día 18 haurà una cercavila que consistirà en una desfilada per tota la Riera, fins a la Pl. Santa Anna. Allà apareixerà el Basilisc. Just després cada figura farà el seu ball de lluïment, solemne o de protocol. Ens trobareu amb la Tarasca de Barcelona acompanyats pel grup musical la Faràndula, a partir de les 17:00.

No hay comentarios: