domingo, 29 de septiembre de 2013

FESTA MAJOR A LA BARCELONETA.

Per les festes de Sant Miquel, els diables tarascaires, fem els versots infernals. Es tracta de cremar a la Plaça Sant Miquel, després de ser llegits uns versots, crítics dels moments actuals.


Es tradició que a les 9 de cada 29 de setembre, dia de Sant Miquel, el canó de la Barceloneta, surti pels carrers del nostre barri, llençant caramels. El canó el acompanya cada any el General Lagarto. Els geganters de la Barceloneta, en motiu del 20 aniversari de la colla, va decidir fer un nan, representant al General Lagarto, portat pels nens de barri. Aquesta tradició de arrels no definida, va acompanyada d'una frase en reclam del canó pels nens. Al crit de "senyor rector volem el canó". Un any fa molt de temps, el canó no va poder sortir. I va ser tancat a la rectoria del barri. Cosa que als nens de llavors no els hi va agradar gaire, i d'aquí la frase de senyor rector volem el canó.


 


En Miquelet. Un dels gegantons de la Barceloneta. Com cada any, tots els estandards dels coros de la Barceloneta, fan un recorregut pels carrers del barri. I com no... el Miquelet representant a un corista no pot faltar.




No hay comentarios: