lunes, 11 de marzo de 2013

ALTRES ENTITATS: GRALLERS LA PESSIGOLLA

Aquest any, el grup de grallers LA PESSIGOLLA fan 30 anys. Per aquest motiu els volem felicitar pel bon treball fet, i pels múltiples favors que ens han,  fent ballar els nostres gegants, en diverses vegades el ball final. Gràcies i per molts anys més amics!


Els grallers de la Plaça Nova neixen el 1983 amb el nom de La Pessigolla per acompanyar musicalment els Gegants de la Plaça Nova i l'Esbart Català de Dansaires, d'aquesta manera des del seu començament gaudeixen d'un ampli i treballat repertori.
Des de les hores la seva activitat d'acompanyament musical s'amplia conforme s'amplien el nombre de grups de l'Associació (nan Cu-cut, grup de xanquers i capgrossos, bestiari, malabars. ..), a l'ensems que realitzen actuacions sols com a grup de prestigi que es consolida a la ciutat. Tanmateix són reclamats per a fer l'acompanyament d'altres elements d'imatgeria i d'animació de dius i de fora de Barcelona.
Al llarg d'aquest anys el repertori, molt acurat i treballat, s'incrementa abastant un ampli ventall de músiques tradicionals i de tocs de gralla: concerts, balls, seguicis, processons, cercaviles, etc.; alhora consolida un repertori propi, compost o recuperat per i per a la formació musical i per als elements de l'Associació.
Com a un dels millors grups de grallers barcelonins son convidats a concerts, balls populars i actuacions diverses (Valls, Vilafranca, Tadicionárius, La Pobla de Segur; Montsegur, Foix, Palma de Mallorca, País Valencià, etc.) arribant a editar un K7: «La Pessigolla». Els seus membres individualment formen part del grup Ministrils del Camí ral, amb un C.D. editat: "El Toc d'Inici".

No hay comentarios: