miércoles, 2 de enero de 2013

TORNEM A LA FEINA

Després de tants turrons, neules i cava, toca de nou posar-se a treballar. Dit i fet, el proper 4 de gener els geganters de la Barceloneta, ajudaran als patges reials a recollir les cartes de tots els nens i nenes. Però encara no tenim la info, enseguida que la tinguem la publicarem. La primera gran trobada, serà amb els amics de Sant Vicenç de Montalt. Així que us deixo la informació per si voleu venir amb nosaltres!
• 10’30 hores Plantada de Gegants al Carrer Sant Antoni • 12'15 Inici de la Cercavila pels carrers del poble • 13’15 hores Arribada de Colles a la plaça de l’Església. Tot seguit Benvinguda d’Autoritats • 13’30 hores Ballada de Colles i Recollida de Records
Recordeu que podeu venir a fer de geganter amb nosaltres enviant un correu electrònic o trucant al cap de colla.
Us presentem als gegants de Sant Vicenç de Montalt i la seva historia.
El Bòbul tenia com a capell,un cabàs de palma,de sobre en sortien dues banyes de brau,i empunyava una pistola i portava una falç penjada a la cintura, a més diversos picarols i l’esmentada gatosa. Evidentment,ara per ara,l’imatge és molt diferent i tan sols els disfressem per Carnestoltes.Fora d’aquestes dades,en Bòbul porta els vestits típics dels menestrals de principi del segle XIX,i que tenen el seu origen en els Comptats de Barcelona. La Margaridassa anava tocada amb una mantellina i empunyava un fuet. Evidentment,ara per ara l’imatge és molt diferent i tan sols els disfressem per Carnestoltes. Actualment Na Margaridassa porta el vestit i el coixí típic de les puntaires,que tanta tradició han tingut en el nostre poble al que amb les seves puntes,han donat a conèixer fins a llocs molt llunyans. La Margaridassa te una alçada de 3’35 m. i un pes de 40 Kg. Construïts a l’any 1986 per en Fàbregas de Can Boter de Tiana.Es va fer la seva presentació en societat el 15 d’agost de 1986,per la Festa Major petita,acompanyats dels Gegants de Caldes d’Estrac i els de sant Andreu de Llavaneres. El 25 de Gener de 1987,és va celebrar el bateig,sota el padrinatge dels Gegants d’Arenys de Mar i els gegants de Sant Andreu de Llavaneres,actuant de capellà Mossèn Biscuter,gegant de la parròquia de Maria Auxiliadora de Mataró.Ens van acompanyar més de 30 Colles Geganteres d’arreu de Catalunya. En Bòbul te una alçada de 3’45 m i un pes de 45 Kg.

No hay comentarios: