sábado, 4 de febrero de 2012

SANTA EULÀLIA 2012: IX Trobada de gegantons i bestiari infantil i d'escola de Catalunya


A les 10 h, plantada a la plaça dels Àngels. A les 11 h, cercavila de gegantons.

Un dels actes més multitudinaris de les Festes. Tots els gegantons que han estat exposats durant una setmana al Pati Manning de la Casa de Caritat surten a passejar pel centre de la ciutat, on ballaran acompanyats pels centenars de nens i nenes que els segueixen i porten. Avui els geganters són ells, i els protagonistes també. Encapçalats tots per la Laia i la Crespinella, les escoles i colles de gegantons infantils ens presenten el bo i millor de la seva feina.

Recorregut: plaça dels Àngels, carrer dels Àngels, carrer del Pintor Fortuny, La Rambla, carrer de Ferran i plaça de Sant Jaume.

A la Plaça Sant Jaume encapçalaran la festa, tot recordant que són patrimoni de tots els nens i nenes - tal i com proclamà fa més d'un segle el Consell de Cent a proposta de Joan Maragall -, en Jaume I i la Violant, els nostres estimats gegants de la Ciutat.

Participen (a la mostra o a la cercavila) les escoles barcelonines Antaviana, Baldiri Reixac, Baloo, Can Fabra, Cervantes, Coves d'en Cimany, Dolors Monserdà Santapau, Eulàlia Bota, Ferran Sunyer, Bressol Gràcia, Heura, Ignasi Iglesias, Lys, La Maquinista, Mare Nostrum, Mestre Enric Gibert i Camins, Prosperitat, Rius i Taulet, Bressol El Roure, Sagrada Família de Sant Andreu, Sant Felip Neri, Sant Josep Oriol, Tàber, Turó del Cargol i Virolai, a més de la gegantona Llum. De fora de la ciutat, escola Ventós Mir de Badalona, gegantons de Creixell, gegants particulars de Figueres, gegantó de La Llacuna, de Lloret de Mar, gegantons de Matadepera, escola Pia Santa Anna de Mataró, colla Xamarca de Mataró, el Godrac mataroní, gegantó de Molins de Rei, gegantons particulars de Molins de Rei, Infercel de Montornès del Vallès, colla gegantera de Palau de Santa Eulàlia, escola Mare de Déu del Carme del Prat de Llobregat, gegantons particulars de Reus, gegantons de Rubí, gegantona Laieta de Sant Boi de Llobregat, gegantons de l'Albert Civis de Sant Cugat, de la colla gegantera de Sant Cugat del Vallès, del Tros de Solsona, de l'escola Sant Domènec de Guzman de Tarragona, l'Eulàlia del Passeig de les Palmeres tarragoní i de la Colla Gegantera La Pessigolla de Valls, entre d'altres.

Com no, també hi seran presents els gegantons dels barris de la ciutat: en Perot lo Lladre, en Pippo i la Gal·la, en Quimet, el Pol, el Torradet i la Gresca, el Papitu Campanar, en Cisco i la Pineta, en Martí, el Lloro del 36, el Bomber, en Tinet el graller, en Roger el bomber, en Lau, el Medinet, l´Avi d'Orient i l´Àvia Orfila, en Galtetes, el Campisdrak, el Miquelet, el General Lagarto, el Blauet, la Isabel de Portugal, en Dàrsius i na Gebas, el Míliu, l´Àvia Martina i la Cristi.

Per primer cop hi participaran els nans de la Pedrera, que encapçalaran la mostra junt amb la Crespinella, la gegantona de la Coordinadora de Geganters de Barcelona.

No hay comentarios: