domingo, 17 de enero de 2010

Manifest Any Amades 2009


L'any Amades és la commemoració del 50è aniversari de la mort de Joan Amades, però també, una crida lliure a tot el país i en especial al món de la cultura popular per reflexionar sobre el moment actual. Ja no parlem de folklore sinó de patrimoni, que és el llegat dels nostres avantpassats que volem transmetre als catalans del futur.
Vivim una època de models i globalitzacions que disposen, a més de l'impuls de la novetat, de la força d'agents divulgadors d'altres cultures. Catalunya viu una pretesa època d'or llibertats. Per això, quan el que es considera normalitat és la tònica gneral, hi ha una tendència a la relaxació. En moments com aquest és quan hi ha el perill que es perdi la nostra identitat.
Joan Amadesva ser un home que va trballar incansablement pel país, sense frases grandiloqüents, deicà tota una vida a l'estudi i a la divulgació de les tradicions. Avui, el seu exemple ensha de remoure la consciència, ens ha d'impulsar a lluitar sense vergonya per la cultura popular catalana, viva i permanentment renovada, que és la forma més genuïna de la nostra manera de ser.