martes, 23 de julio de 2013

EL CARTELL DE LA MERCÈ 2013

L’Excm. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona, ha presentat, avui dimarts 23 de juliol, el cartell amb la imatge de la Mercè 2013, una obra de l’artista Joan Fontcuberta . L’alcalde ha donat a conèixer també la identitat del pregoner de la pròxima Festa Major de Barcelona: el cuiner Ferran Adrià
Dir que Joan Fontcuberta és un fotògraf segurament és quedar-se curt. Ha fet de docent a la Universitat Pompeu Fabra, però també a Harvard i a universitats de França o Anglaterra, entre d’altres països, ha exercit com a crític, ha estat comissari d’exposicions...  militant de nombroses iniciatives artístiques, la seva obra s’ha exposat en museus que van del MoMA de Nova York a l’Arts Institute de Chicago, el Museum of Fine Arts de Fukui, al Japó o... el Palau de la Virreina de Barcelona. Trobareu les seves obres en col·leccions d’institucions culturals com el Centre Georges Pompidou de París, el San Francisco Museum of Modern Art o el Macba barceloní.
El cartell que ha creat per a la Mercè parteix de la cultura popular d’ahir, és a dir de la tradició, per establir un lligam directe amb la el món d’avui. I és que en la imatge que ha creat és  un símbol de la festa barcelonina, un gegant aixecant el vol com si fos un superheroi de còmic modern que potser s’enlaira des del bell mig de la ciutat, espantant amb el seu vol els coloms de la plaça de Catalunya.
 
El pregó de la Mercè anirà a càrrec de Ferran Adrià  el nostre cuiner més internacional. Adrià va començar a captar l’atenció dels experts en gastronomia partint d’un estil mediterrani basat en ingredients i tècniques autòctones. A partir dels anys 90, però, una fam insaciable d’experimentació el va portar a buscar noves tècniques, conceptes i elaboracions, fent ús dels recursos que li oferia la ciència. Avui, elBulli, està en ple procés de reinvenció i renaixerà aviat com una fundació dedicada a la investigació gastronòmica i a la comprensió de l’evolució de la cuina o, el que és gairebé el mateix, de la cultura. 
 
Text de:
 
 

No hay comentarios: